Suuntima Hyvinvointistudio, Lempäälä, Kulju

Hyvinvoiva yritys on menestyvä yritys

Työhyvinvointi muodostuu monista tekijöistä, ja jokainen työyhteisö on erilainen. Toisaalta monet työhyvinvointiin vaikuttavat asiat ovat myös elämän normaaleja hyvinvoinnin rakennuspalikoita. Työhyvinvoinnissa on hyvä kiinnittää huomiota näihin 10 kohtaan.

Kaikille lienee selvää, että yrityksen henkilöstön hyvinvointiin kannattaa panostaa? Mutta miksi ja miten?

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on laskenut, että yhden sairausoissaolopäivän kustannus on työnantajalle keskimäärin 300 €. Tuki- ja liikuntaelinsairauksista sekä mielenterveysongelmista aiheutuu vuositasolla suomalaisille työnantajille arvoilta lähes 4 miljardin euron kustannukset. Jos olet kiinnostunut sairauspoissaolojen vaikutuksista oman yrityksesi toimintaan, voit arvioida sairauspoissaoloista johtuvia kustannuksia Varman sivuilta löytyvällä laskurilla.

Sairauspoissaolot vaikuttavat yrityksen toimintaan paitsi suorana työpanoksen menetyksenä, myös välillisesti, sillä tärkeiden tiimin jäsenten poissaolot laskevat koko työyhteisön panosta. Myös yleisellä työilmapiirillä on merkittävä vaikutus – hyvinvoiva työyhteisö toimii paremmin ja menestyy yhdessä. Erilaiset hyvinvointiprojektit sitouttavat henkilöstöä niin työnantajaan kuin työyhteisöönkin.

Henkilöstön hyvinvointiin kannattaa siis panostaa. Jo pienillä, hyvin ohjatuilla ja suunnitelluilla toimenpiteillä voidaan parantaa koko työyhteisön hyvinvointia ja vähentää sairauspoissaoloja. Sanotaan, että hyvinvointiin panostettu euro maksaa itsensä kuusinkertaisena takaisin.

Suuntima auttaa työhyvinvoinnin kehittämisessä ja haastavissa tilanteissa

Suuntiman tavoitteena on tehdä yrityksistä vahvempia ja työntekijöistä tyytyväisempiä. Suuntimalta saat räätälöityjä työhyvinvoinnin kehittämisen palveluja, jotka auttavat pk-yrityksiä ja suuria yrityksiä saavuttamaan huipputuloksia.

Ota yhteyttä, kun haluat panostaa työyhteisösi stressinhallinnan, tiimityön ja johtajuuden kehittämiseen. Investoimalla työhyvinvointiin yrityksesi tulos ja työntekijät kukoistavat. Ota yhteyttä, niin autan sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Anne Lindholm