Suuntima Hyvinvointistudio, Lempäälä, Kulju

Mindfulness ja tunnetaidot

Mindfulness on tietoista, hetkessä elämistä ilman arvostelua. Se keskittyy hengitykseen ja tietoisuuteen omista ajatuksista ja tunteista, edistäen rauhaa ja henkistä hyvinvointia.

Mindfulness auttaa pysähtymään

Mindfulness on pysähtymistä nykyhetkeen ohjaamalla ajatukset pois menneestä ja tulevasta. Mindfulness on omien tunteiden, ajatusten ja kokemusten ymmärtämistä ja hyväksymistä sekä myötätuntoista läsnäoloa ilman arvostelua ja analysointia.

Mindfulnessin myönteisistä vaikutuksista on tehty tuhansia tieteellisiä tutkimuksia. Säännöllisen harjoittelun myötä aivoissa on nähtävissä fysiologisia muutoksia. Harjoittelun myötä elimistön stressihormonit vähenevät ja immuunivaste paranee.

Käytyäni Mindfulness tunnetaito­valmentaja­koulutuksen olen ohjannut ryhmille sekä asiakkailleni tietoista läsnäoloa ja mindfulnessiin liittyviä tunnetaitoja. Miten olla hankalien tunteiden kanssa – voinko kohdata ne vai vältänkö epämukavuuksia? Miten pystyn olemaan läsnä päiväni kaikkein tärkeimmissä hetkissä – kohdatessani läheiseni tai perheeni kiireisen päivän jälkeen?

Mindfulness-harjoittelu voi olla yhtenä apuna elämän kriiseissä. Se voi tuoda myös sinun elämääsi läsnäoloa, pysähtymistä ja tasapainoa. Haluatko tutustua Mindfulnessiin? Varaa aika yksilö- tai ryhmäohjaukseen.

Mindfulnessiin liittyviä valmennuksia